Your voice and your experiences are valuable. Be heard.

Minneapolis, MN

January 30, 2019
6:30 pm - 9:00 pm
Quality Bicycle Products | Bloomington, Minnesota

At this WÖRCC session, we will:

Create Community

Join us for locally inspired food and drink. WÖRCC is a meet-up – and a celebration of the season to come.

Unite Our Voices

Bring your stories and experiences: they are the essential ingredients of a report that will convey to the off-road cycling industry where our true values lie.

Inspire Adventure

Find camaraderie among women with shared passions, and renew – or discover – the sense of possibility for life where the pavement ends.

Speakers and Break Out Leaders

Engage with women cyclists who are making their mark in the off-road cycling industry.

Kristi Mohn

Keynote Speaker

Kristi is extremely proud of two things, her family and her hometown of Emporia, KS. Her background is peppered with traveling, teaching, and selling real estate, but in 2017 she made her mark on off-road cycling by founding the ``200 Women, 200 Miles`` campaign at the Dirty Kanza by campaigning to reserve 200 registrations for women. Despite selling out in less than five minutes, Kristi's campaign successfully increased women's participation from 10% to 25%. She truly loves to help create opportunities; for her family, for female cyclists, and for her hometown.

TBD

Shop 'Til You Drop: What, where, and how are female off-road cyclists are acquiring gear?

TBD

Teams, Clubs, and Group Rides: Where's the sweet spot for creating community?

TBD

“Women’s Specific”: Fiction or Fact?

TBD

Equity in the Industry

TBD

Media Mania: How do - or don't - you identify with language, images, and portrayals of female riders?

TBD

Bucket List, Baby: Your dreams, goals, and aspirations as an off-road cyclist.

TBD

E-mtb: What's happening in the pedal assisted off-road world?

TBD

Paying to Play: What makes races, festivals, and events worth your investment?

Schedule

Wednesday, January 30th, 2019
6:30 pm – 9:00 pm

6:30pm
Reception and Registration
25 minutes
6:55pm
Congress Called to Order
Shawn Heidgen
10 minutes
7:05pm
Keynote Speaker
Kristi Mohn
20 minutes
7:25pm
Instructions
Elorie Slater
5 minutes
7:30pm
Breakout Session #1
20 minutes
7:50pm
Breakout Session #2
20 minutes
8:10pm
Breakout Session #3
20 minutes
8:30pm
Breakout Session #4
15 minutes
8:45pm
Closing Remarks & Networking
Shawn Heidgen
15 minutes

Venue

Quality Bicycle Products

6400 W. 105th Street
Bloomington, MN 55438
Main Line: 952.941.9391

We're looking for female representatives from every corner of off-road cycling including:

  • First-time mountain bikers
  • Experienced racers
  • Weekend warriors
  • Moms missing the trail
  • Pros who lead the way
  • Newbies dragged around by “the guys”
  • Dreamers still on skinny tires
  • Bikepackers
  • Seasoned gravel road adventurers
Register Now